home
  Het temmen van de Os
Deze voorstelling neemt u mee langs tien vertellingen over het vangen en temmen van een os. De os als metafoor voor onze onrustige geest. "Het temmen van de Os" is een bijzondere beleving voor zintuig en geest: je ziet tien mooie, eeuwenoude Chinese prenten; je hoort tien kleine concertjes; je proeft speciaal bereide Chinese thee; je ervaart tien wijze levenslessen.

'De kunst om mensen iets te vertellen wat ze eigenlijk al weten, ze iets leren wat ze al lang kennen' is hetgeen de makers fascineert. Ongebruikelijke combinaties met voor het publiek ONVOORZIENE uitkomsten en uitwerkingen leidt tot een nieuw ervaren van oude wijsheid.


> meer

Met Mij Gooi Je Goud Weg!
"Met mij gooi je goud weg" is een muzikale voorstelling over liefdesleed. Nooit verzonden brieven aan vreselijke of vreselijk geliefde ex-geliefden vormen de basis van de voorstelling. Hierin strijden frustratie, schuldgevoel, wanhoop, verdriet,woede, jaloezie,eenzaamheid, machtsstrijd, angst, toenadering en koppigheid om de boventoon. Maar ook geruzie over boterpotjes, opera-abonnementen, dagjes naar het strand, seks en psychiaters worden niet geschuwd. De gesproken teksten worden afgewisseld met live uitgevoerde liefdes aria's dan wel meer eigentijdse muzikale fragmenten. Het geheel geeft een humorvol beeld van de onmogelijke mogelijkheid van de liefde.

> meer

Met en Zonder Zon!
Russisch zang-en pianoprogramma met muziek van Dargamusjki, Moessorgski en Tjaikovski. De lichtere, melodieuze muziek van Dargamusjki vormt een goed tegenwicht tegen de droevige cyclus ýZonder zonţ van Moessorgski. Moessorgski componeerde de cyclus in 1874. Hij raakte hij steeds meer aan de drank en overleed in 1881. Moessorgski was een groot bewonderaar van de componist Dargamusjki. Dit concert biedt een goede mogelijkheid om met deze in Rusland zeer gewaardeerde en bekende componist Dargamusjki kennis te maken.

> meer

Tjechisch Programma
Achter de gezellige heksenketel van de intocht van Sinterklaas vond een juweeltje van een concert plaats in het Comenius Museum. 13 Moravische duetten en een zigeunerlied van Dvorak. Daarna een solo uit een opera van Smetana. Uitvoerenden waren Merel Huizinga mezzosopraan, Henrike Hendrikson sopraan en Andrea Horniak piano. Het was een prachtig en intiem concertje. Wie er niet was, heeft wat gemist. Een compliment voor de artiesten en voor het Comenius Museum dat het muziekwondertje organiseerde. Zo is er in Naarden weer meer te beleven.
H.E.D.Swaan-Barten
Naarder Koerier 25 november 2004

> meer

Tsaar Peter
Dit programma staat in het teken van de stad van Tsaar Peter: Sint Petersburg.

> meer

Italiaanse Liefdesaria's
Italiaans is d╚ zangtaal bij uitstek. Maar ook de taal der liefde. Liefde op zijn Italiaans staat garant voor ýmolto esspressioneţ.

> meer

Populaire Klassieke Muziek
Dit is een ŰmakkelijkÝ programma met bekende melodieen. Velen kennen het mooie lied van Schubert ýdie Forelleţ of ýlÝAmourţ uit de wereldberoemde opera ŰCarmenÝ van de componist Bizet.

> meer

Mozart
In dit programma speelt de piano de hoofdrol
> meer

Gelegenheids Concerten
Voor speciale gelegenheden kan in overleg een programma Űop maatÝ worden gemaakt.
> meer