Met Mij Gooi Je Goud Weg!


Medewerkers, adviseurs:
  Tido Visser - zanger/verteller
Tido Visser studeerde zang bij Margreet Honig en Ronald Klekamp aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde verder lessen bij o.a. Geert Smits en het Hilliard Ensemble. Hij is als zanger zowel actief in barok-, klassiek als in modern repertoire. Op zijn repertoire staan o.a. Bruhns« De Profundis Clamivi«, ..den 24. XII 1931« van Mauricio Kagel en FaŃade« van William Walton. Hij nam enkele kleine (opera)rollen voor zijn rekening met het Ensemble Elyma, het Radio Symfonie Orkest, de Ebony Band, het Nederlands Balletorkest en het SchĖnberg-ensemble en dirigenten als Reinbert de Leeuw, Gabriel Garrido, Werner Herbers en Jac. van Steen. Daarnaast treedt hij regelmatig op als verteller in o.a. De Nachtegaal« van Loevendie, jetzt immer Schnee« van Goebaidulina en Peter en de Wolf« van Prokoffiev. Hij is tevens lid van The Kassiopeia Quintet, een madrigaalensemble dat concerten in binnen- en buitenland geeft en de komende seizoenen het gehele oeuvre van Gesualdo zal opnemen en uitvoeren. Verder is hij als acteur actief voor het theatergezelschap Eigen Werk met Pieter Tiddens, met wie hij de zeer succesvolle voorstellingen de zoute koning« en Boerderijtoneel« maakte. Hij verleende verder zijn medewerking aan een cd met werk van Robert Nasveld en de nieuwe Rossini-cd van Paolo Giacometti op het label Channel Classics. Deze cd won de Edison Award 2001. Hij is lid van het The Kassiopeia Quintet, waarmee hij muziek van Gesualdo opnam.
 

Riő Tanaka - pianiste
Riő Tanaka behaalde haar Master of Music diploma aan de Tokyo National University of Fine Arts and Music. Tijdens haar studie behaalde zij diverse prijzen op pianoconcoursen in Japan. Zo won zij de eerste prijs van het Mozart Concours in Tokyo. Dit festival was gelieerd aan het Mozart Festival in Salzburg, alwaar ze talloze recitals gaf. De Nederlandse regering kende haar een beurs toe die haar in staat stelde te studeren aan het Amsterdamse Conservatorium bij Willem Brons. In Italiő ontving zij een hoge onderscheiding en in Nederland won zij de 1e prijs op het Eduard Flipse Concours. Deze prijs heeft het haar mogelijk gemaakt naar de Nederlandse Antillen te gaan om daar diverse masterclass- en pianorecitals te geven. Zij studeerde cum laude af. Intussen is Riő Tanaka uitgegroeid tot een begenadigd kamermuziekspeler en werkt o.m. samen met Herman Krebbers, Nobuko Imai, Lieuwe Visser, Roger Bobo, Roeland Duyne en Esther Apituley. Haar interesse gaat niet alleen uit naar klassieke muziek, maar zeer zeker ook naar Jazz en Improvisatie muziek. Op dit gebied gaf zij met altvioliste Esther Apituley veel op theater ge‘nspireerde concerten in Japan en ook in heel Nederland. Daarnaast geeft zij veel pianorecitals en kamermuziekconcerten in binnen- en buitenland. Haar internationale carriňre als concertpianiste leidde tot samenwerking met het Rotterdams Filharmonisch Orkest, het Asia Symfonie Orkest 'Hong Kong' en het Nagoya Symfonie Orkest 'Japan'. Zij heeft een vrij breed en gevarieerd repertoire, waaronder muziek van Bach, Scarlatti, tot met Moderne Muziek als Messiaen en Kees van Baren. Haar favoriete muziek is van Mozart.

 

David Prins - eindregie
David Prins is een veelgevraagd regisseur voor toneel en opera, bijvoorbeeld in Duitsland, Belgiő, Oostenrijk en Rusland. Ook werkte hij als assistent van een aantalberoemde regisseurs: Harry Kupfer, Peter Sellars, Boris Prokovsky, Peter Mussbach, Alfred Kirchner en Pierre Audi. Hij deed de choreografie van Idomeneo en Don Giovanni voor de Nederlandse Opera en Faust voor de Nationale Reisopera. Als gastdocent regisseerde hij projecten voor het Conservatorium te Dresden, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Maastricht. Joanne Swaan - beginregie Joanna Swaan is regisseur, actrice en mede-oprichtster van Theatergroep BurgerZaken. Zij had hoofdrollen in o.a. John Lantings "Drie keer twee is zes teveel", "Charlie's angels, the true story" die de First Fringe Award won op het Theaterfestival van Edinborough, regie Porgy Franssen en žin Lieve Manna, lieve MeesÓ van Gijsje Kooter bij Theatergroep Saga. Voor deze rol ontving ze lovende recensies o.a. in de Volkskrant. Het vorig seizoen speelde en zong zij in de musical žHelden op sokkenÓ bij Theatergroep Maccus onder regie van Jos van Kan. De afgelopen jaren regisseerde zij o.a. žVreselijke Verzen ter lering en VermaakÓ en žVos en Haas op reisÓ, dat het komend seizoen vanwege succes in reprise gaat,twee producties bij het Tropeninstituut en de opera De kleine, kleine zeemeermin tekst Imme Dros, muziek Bernard van Beurden. Joanne Swaan heeft 12 jaar ervaring in het spelen en regisseren van muziek en theater. In mei 2004 regiseerde zij Trio Cassandra dat op het Grachtenfestival 2004 speelde.