home
   

Met de grote (kunst)historicus Huizinga in de familie, was het een logische stap om de traditie voort te zetten en ook kunstgeschiedenis te gaan studeren. Zo werd ik doctoranda Kunstgeschiedenis, afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Maar al tijdens mijn studie bleek mijn grote liefde toch muziek te zijn en studeerde ik dan ook als bijvak Muziekwetenschappen.

Mijn liefde voor muziek werd, na mijn universitaire studie, voortgezet in een studie Klassieke Zang. Eerst aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en later aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Leergierig als ik was deed ik naast mijn conservatorium studie nog een studie Russische taal.

Het Russisch kent prachtige poezie op muziek gezet door grote componisten, zoals bijvoorbeeld: Tjaikovski, Moessorgski en Sjostakovitsj. Russische muziek is daarom ook een van mijn specialisaties geworden.

 

Ik werd uitgenodigd om het Tsaar Peter -jaar te openen in de Tweede Kamer en op de officiele opening in aanwezigheid va Prinses Margriet.

Door mijn brede achtergrond heb ik ook interesse in bijzondere programmaís, zoals bijvoorbeeld de schitterende muziek van Gy–rgy Kurt·g, bij wie ik een masterclass heb gevolgd.

Verder maak ik eigen programmaís waaronder een Russische programma, dat ik inmiddels in diverse concertzalen in Nederland het mogen uitvoeren. Op dit moment bereid ik, naast mijn gewone dagelijkse opdrachten, drie eigen programmaís voor. een programma op basis van ander Russisch repertoire, een muziektheaterproductie over liefdesverdriet en een concert op basis van beroemde eeuwenoude Chinese prenten.


> CV